PARKEN OP VANCOUVER ISLAND 1

Geplaatst op maandag 11 september 2017 @ 00:01 , 432 keer bekeken

MACMILLAN PROVINCIAL PARK

Op weg van oost naar west Vanvouver Island komt u langs 'Cathedral Grove.

victoria__2006.1148346960.recovered1283.

Dit park ligt tussen Qualicum Beach en Parksville.
De Cathedral Grove bevindt zich in het MacMillan Provincial Park park en hier vindt u de hoogste bomen van British Colombia te zien
In dit stukje natuur vindt u de laatste restanten van een subtropisch regenwoud dan meer dan duizend jaar geleden het eiland bedekte.
Hier staan douglassparren die tot 800 jaar oud zijn, een doorsnede van 3 meter hebben en wel 75 meter hoog zijn. Door het bos lopen enkele kleine wandelroutes.
 

Cathedral_Grove_Trees.jpg


Om een beetje idee te krijgen hoe hoog deze bomen zijn moet u eigenlijk even dit naar onderstaande YouTube film kijken!! Dan heeft u een idee.

Op weg naar Ucluelet en Tofino wat aan de Westkust van Vancouver Island liggen, komt u langs mooie gebieden met veel bossen stroompjes kleine meertjes etc.. …zie de foto’s hieronder

WILD PACIFIC PARK

 
De Wild Pacific Trail ligt in het District van Ucluelet en is één van de zeven wandelgebieden, waar u langs de ruwe klippen en de kustlijn van de Westkust van Vancouver Island komt.
Uitkijkend op en de open Stille Oceaan in het zuiden en westen, via uitzicht platformen, die langs de route zijn neergezet heeft u richting het oosten een mooi uitzicht op Barkley Sound en de Broken Group Islands en naar het westen en zuiden biedt het spectaculaire panorama’s van de kustlijn en door de zeer oude ceder en sparrenbomen heeft prachtige uitzichten naar de zee toe.
 
lighthouse photo


Deze wandeling leidt langs de ruige westkust van Vancouver Island en start bij de vuurtoren van de kustwacht van Ucluelet.
Het is een prachtige (korte) wandeling met grote kans om wild te spotten. Tijdens onze wandeling hebben we diverse bald eagles(visarenden), zeeotters en een hert gespot.
Er was tevens een waarschuwing voor wolven,beren en poema's maar die zijn we (gelukkig) niet tegengekomen.
Een deel van de wandeling loopt over een boardwalk door He-Tin-Kis park en geeft toegang tot enkele kleine strandjes.
 


De eerste meters van de Wild Pacific Trail zijn al direct geweldig.
U loopt door het bos met een schitterend uitzicht op zee, dat zo'n tien meter lager ligt.
Op de achtergrond zijn soms de zeeleeuwen te horen.
Als u een stuk verder loopt heeft u een fantastisch uitzicht over de Broken Group Islands.
 

 images?q=tbn:ANd9GcT9nR0-1paaE3aPkB3m1Yr

Long Beach

De Long Beach is de bekendste en hier komen dan ook de meeste toeristen naar toe. Het gebied loopt van Tofino tot aan Ucluelet en omvat prachtige zandstranden en oude regenwouden.
 


Pacific Rim

U heeft hier ook grote kans veel zeeleven te zien. In de verte zeeleeuwen en vogels, en van dichtbij het kleinere zeeleven zoals zeesterren en sponsen, anemonen, mosselen en allerlei slakken.
Aangezien dit park een van de beste plekken in de wereld is om walvissen in hun natuurlijke omgeving te kunnen zien, is het eigenlijk een must om per boot het water af te speuren naar deze fantastische beesten.
 

Grijze Walvis

De grijze walvis is de meest voorkomende walvis, hoewel de orka (killer whale) ook geen onbekende is in dit gebied.
Ik heb nog een hele mooie videofilm gevonden van de Pacific Rim National Park Een aanrader om te bekijken.


WEST COAST TRAIL


Eén van de bekendste wandelpaden in het Pacific Rim National Park is de West Coast Trail.
Dit 77 kilometer lange pad maakt deel uit van het Pacific Rim National Park en loopt van Bamfield tot aan Port Renfrew in het zuidwesten van Vancouver Island.
Oorspronkelijk werd het pad in 1906 aangelegd als ontsnappingsroute voor zeelieden die schipbreuk hadden geleden en onmogelijk heelhuids door de bossen en over de bergen zouden komen.

West Coast Trail

De route voert langs uit zee oprijzende rotsformaties, regenwouden langs de kust, zandstranden, verstopte grotten, watervallen en een zeer gevarieerd dierenleven.

Deze natuurlijke bezienswaardigheden plus de veelbewogen geschiedenis van dit gebied zorgen met elkaar voor een van de beste trekroutes ter wereld.
Dit is echt een fantastische wandeling!!!!!!.
Als u een echte wandelaar, natuurliefhebber of avonturier bent…..mag u dit niet missen!

   

West Coast Trail tijdens de zonsondergang


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

strid starstarstarstarstar

Club Canada is een mooie interssante club, waar je leuke en actuele informatie vindt. Daarnaast aangevuld met mooie foto's, video's etc.


Susan- starstarstarstarstar

Een goede club voor Canada liefhebbers.


Meer aanbevelingen