CANADA 150 jaar

Geplaatst op dinsdag 25 oktober 2016 @ 16:53 , 494 keer bekeken

In 2017 bestaat Canada 150 jaar en om dat te vieren mag de hele wereld gratis de prachtige natuur van de nationale parken komen bekijken!

Van de warmwaterbronnen, gletsjers en Rocky Mountains in Banff National Park tot de ondergrondse rivieren en indrukwekkende watervallen van Jasper National Park: met tientallen parken, verspreid over het land, is er in Canada ontzettend veel natuur te bewonderen. In 2017 zijn al deze parken gratis toegankelijk om het 150-jarige bestaan van Canada te vieren. Normaal betaal je 67,70 dollar per persoon voor een jaarpas of 136,40 dollar voor een groepspas voor maximaal zeven personen.

Het idee om alle parken een jaar lang gratis te maken, komt van de nieuwe regering onder leiding van minister president Justin Trudeau. Na zijn aanstelling vorig jaar schreef hij een brief aan al zijn ministers met de plannen voor de komende regeringsperiode. Een van de opdrachten, gericht aan zijn minister van Milieu en Klimaatverandering, was duidelijk: maak de nationale parken gratis toegankelijk. Volgend jaar is het 150 jaar geleden dat de verschillende provincies samenkwamen om een verenigd Canada te vormen.

Wie in 2017 een rondreis wil maken langs verschillende nationale parken, hoeft hiervoor dus geen entree te betalen. Parkeer- en kampeerkosten zitten niet inbegrepen bij de gratis jaarpas. Daarnaast worden alle parken vanaf 2018 gratis toegankelijk voor jongeren onder de 18 jaar en voor nieuwe Canadese burgers. Wie de Canadese nationaliteit aanneemt, mag de nationale parken het eerste jaar voor niks bezoeken en zo kennismaken met Canada. 

Auteur Willeke van Doorn

Lees ook het verhaal ‘Canada: Het groene paradijs’ over een reis langs enkele nationale parken in West-Canada!


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

happywoman starstarstarstarstar

Deze club vind ik in een woord super goed Duimpie omhoog voor deze club


Marilyn_Presley starstarstarstarstar

Alles over Canada lees je hier, regelmatig interessante updates en Astrid is de perfecte operator. Gezellig forum met aandacht voor elkaar maar zonder verplichtingen, lid worden dus! xxx Wilma


Meer aanbevelingen